پنجشنبه 08 آذر 1403
در صورتی که یکی از نمایندگان فروش نیوشا رو می شناسید، برای خرید محصول به وی مراجعه نمایید. برای یافتن نمایندگان فروش، به شبکه های اجتماعی مراجعه نموده و هشتگ نیوشا را سرچ نمایید. در صورت عدم توانایی یافتن نماینده فروش، فرم بالا را تکمیل نمایید.
در صورتی که یکی از نمایندگان فروش نیوشا هستید، جهت ثبت درخواستهای خود از طریق دفترکاری اقدام فرمایید
انتخاب تصویر

آخرین اطلاعات گیاهان

بلوبری در خدمت مغز: از بهبود حافظه کودکان تا تقویت ذهن سالمندان

calendar 1401/10/19

فلاوونوئیدها نوعی ترکیبات طبیعی از گروه پلی‌فنول‌ها هستند که در غذاها و نوشیدنی‌هایی مثل انگور، بلوبری، چای و شکلات به وفور وجود دارند. این ترکیبات شامل شش زیرگروه اصلی به نام‌های فلاوونول‌ها، فلاوون‌ها، ایزوفلاوون‌ها، فلاوانون‌ها، فلاوانول‌ها و آنتوسیانیدین‌ها هستند. به‌ویژه، بلوبری سرشار از آنتوسیانین‌هاست که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارند.

تحقیقات زیادی نشان داده که فلاوونوئیدها می‌توانند به بهبود حافظه و عملکرد ذهنی کمک کنند. برای مثال، در یک مطالعه در سال 2015، 14 کودک 8 تا 10 ساله یک نوشیدنی بلوبری یا یک نوشیدنی مشابه (بدون خواص بلوبری) مصرف کردند. دو ساعت بعد از نوشیدن، آنها در آزمون‌های ذهنی شرکت کردند. نتیجه این بود که نوشیدنی بلوبری توانست حافظه آنها را بهتر کند، اما روی توجه یا حافظه تصویری اثری نداشت.

 

تقویت-حافظه-برای-درس-خواندن

 

در مطالعه دیگری، 9 فرد سالمند که مشکل خفیف حافظه داشتند، به‌مدت چند هفته هر روز آب بلوبری نوشیدند. این مطالعه نشان داد که مصرف روزانه بلوبری می‌تواند عملکرد ذهنی این افراد را در مدت کوتاهی بهبود دهد.

نتیجه‌گیری:

فلاوونوئیدها ترکیباتی مفید برای تقویت حافظه و ذهن هستند که اثرات آنها در گروه‌های سنی مختلف، از کودکان تا سالمندان، مشاهده شده است. افزودن مواد غذایی غنی از فلاوونوئید مانند بلوبری به رژیم غذایی می‌تواند راه ساده‌ای برای کمک به سلامت مغز باشد.

 

- R. Whyte, A., & M. Williams, C. (2015). Effects of a single dose of a flavonoid-rich blueberry drink on memory in 8-10 y old children. Nutrition, 31, 531–534. Retrieved from https://pdfs.semanticscholar.org

- Krikorian, R., D. Shidler, M., A. Nash, T., Kalt, W., R. Vinqvist-Tymchuk, M., Shukitt-Hale, B., & A. Joseph, J. (2010). Blueberry Supplementation Improves Memory in Older Adults. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 587, 3996-4000. Retrieved from https://pubs.acs.org

    سایر مقالات