چای دارجیلینگ: گیاهشناسی، خواص و توصیههای مصرف
نام تجاری گیاه:
Darjeeling Tea
نام علمی گیاه:
Camellia sinensis L.
تاریخچه و گیاهشناسی:
چای دارجیلینگ، در باغ های چای منطقه دارجیلینگ در ایالت بنگال غربی، در شمال هند، در پای کوه های هیمالیا، کشت، تولید و فرآوری می شود. این چای، هنگامی که دم می کشد، عطر و مزه متمایز و رنگ روشنی دارد. داستان چای دارجیلینگ در حدود سال 1850 آغاز شد؛ زمانی که دکتر کمپبل، بذر چای را در باغچه خود در منطقه دارجیلینگ و 7000 فوت بالاتر از سطح دریا به طور آزمایشی کاشت. او در پرورش این گیاه موفق بود چرا که دولت، در سال 1847، این منطقه را برای تاسیس گلخانه های چای انتخاب کرده بود. دارجیلینگ قبل از آن، تنها یک دهکده کم جمعیت بود که به عنوان یک تفریحگاه توسط ارتش و برخی از مردم مرفه استفاده می شد.
دانستنی های کشاورزی
خواص دارجیلینگ:
خواص دارجیلینگ:
مواد موثره و ارزش تغذیه ای دارجیلینگ
پلیفنولها (کاتچینها، فلاونولها، تئوگالین، تئافلاوینها ، تئاروبیگینها، گالیک اسید)، آلکالوییدها (مانند کافئین)، اسیدهای آلی (اگزالیک اسید، مالیک اسید، سیتریک اسید، ایزوسیتریک اسید، سوکسینیک اسید و آسکوربیک اسید (ویتامین C))، رنگدانهها (کلروفیلها، کاروتنوییدها)، ترکیبات عطر و طعم فرّار (گرانوئیک اسید، چهار نوع لینالول اکسیدها، لینالول، ژرانیول، هگزنوئیک اسید، بنزیل الکل، 2-فنیل اتانول، ترانس گرانیک اسید، (E) 2- هگزنوئیک اسید، (Z)3- هگزنوئیک اسید، متیل سالیسیلات و 2،6-دی متیل-3،7-اوکتادین-2،6-دیول.
برای تولید 1 کیلوگرم چای به 22000 ساقه جوان دست چین شده نیاز است.
گزارش های اولیه نشان می دهد که به غیر از آرایش ژنتیکی گیاه، هجوم حشرات، به خصوصJassids و Thrips باعث شکلگیری عطر و طعم چای دارجیلینگ می شود.
برای جلوگیری از خرید چای دارجیلینگ تقلبی، هیأت مدیرة چای هند، آرم دارجیلینگ را به معنی «چای دارجیلینگ 100٪ خالص» بر روی بسته بندی های آن قرار داده است.
1 تا 5 فنجان در روز.
2 ساعت قبل یا بعد از غذا.
عوارض جانبی و واکنش های حساسیت زا
مصرف خوراکی
نوشیدن چای سیاه بیش از حد و بیش از پنج فنجان در روز، ممکن است مضر باشد.
بارداری و شیردهی
بیش از 3 فنجان در روز چای سیاه مصرف نشود. این مقدار چای حدود 200 میلی گرم کافئین دارد.
مصرف بیش از این مقدار در دوران بارداری احتمالا ناامن است و با افزایش خطر سقط جنین، افزایش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) و وزن کم در زمان تولد مرتبط است.
کم خونی
نوشیدن چای سیاه ممکن است کم خونی را در افراد مبتلا به فقر آهن بدتر کند.
بیماری قلبی
کافئین چای سیاه می تواند باعث ضربان قلب نامنظم در افراد خاص شود. افراد مبتلا به بیماری قلبی، با احتیاط کافئین مصرف کنند.
دیابت
کافئین موجود در چای سیاه ممکن است قند خون را تحت تاثیر قرار دهد.
گلوکوم (آب سیاه چشم)
نوشیدن چای سیاه کافئین دار، فشار داخل چشم را افزایش می دهد. افزایش فشار در عرض 30 دقیقه رخ می دهد و حداقل 90 دقیقه طول می کشد.
شرایط حساس به هورمون مانند سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، اندومتریوز یا فیبروئیدهای رحم
چای سیاه ممکن است مانند استروژن عمل کند. اگر در شرایطی هستید که ممکن است استروژن آن را تشدید کند، پیش از مصرف چای سیاه با پزشک خود مشورت کنید.
پوکی استخوان
نوشیدن زیاد چای سیاه کافئین دار می تواند میزان دفع کلسیم در ادرار را افزایش دهد و باعث تضعیف استخوان شود.
واکنش های حساسیت زا
به طور کلی، هر فرد ممکن است نسبت به گیاهان و ادویههای خاصی حساسیت داشته باشد که این حساسیت باید در درجه اول توسط خود فرد و در درجه دوم توسط پزشک تشخیص داده شود. البته این واکنشهای آلرژیک عوارض جانبی مزمن یا حاد ایجاد نمیکنند و بعد از شناسایی گیاه حساسیتزا و قطع مصرف آن، عوارض ناشی از آلرژی برطرف خواهد شد.
هیچ شرکت یا هیچ محصولی نمیتواند از واکنشهای آلرژیک بدنهای مختلف از پیش آگاهی داشته باشد. ناسازگاری بدن با یک یا چند گیاه خاص هر چند به ندرت پیش میآید اما به هر حال ممکن است مصرف کنندگانی با آن مواجه شوند.
تداخل دارویی
مصرف این چای می تواند با قرصهای ضد بارداری، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد دیابت، مکسیلیتین، فنوتیازین و تربینافین تداخل داشته باشد.
کاربرد در طب قدیم
- در طول قرون، چای سیاه برای مقاصد دارویی و به طور خاص، اغلب برای انرژی دادن به بیماران ضعیف و هوشیار یا بیدار نگهداشتن آنها استفاده می شد.
- چای بیشتر، به عنوان یک محرک، قابض برای برخی از مشکلات گوارشی و برای کاهش تعریق به هنگام تب استفاده می شود.
- در تامیل نادوی هندوستان، برگ چای برای مانیا (نوعی بیماری روانی، شیدایی)، فلج، عصبانیت، دردهای عصبی و بیخوابی استفاده شده است.
- E.Harbowy, M., & A.Balentine, D. (1997). Tea Chemistry. Critical Reviews ill Plant Sciences, 16(5), 415-480. Retrieved from https://www.researchgate.net/profile/Matthew_Harbowy/publication/216792045_Tea_Chemistry/links/0912f4fb863f786725000000/Tea- Chemistry.pdf
- Gardner, E.J., Ruxton, C.H.S & Leeds, A.R. (2007). Black tea – helpful or harmful? A review of the evidence. European Journal of Clinical Nutrition, 61, 3–18. Retrieved from http://www.nature.com/ejcn/journal/v61/n1/full/1602489a.html
- Gohain, B., Borchetia, S., Bhorali, P., Agarwal, N.,/ Bhuyan, L. P., Rahman, A., & Das, S. (2012). Understanding Darjeeling tea flavour on a molecular basis Plant Molecular Biology. Plant Molecular Biology, 78(6), 577–597. Retrieved from https://link.springer.com/article/10.1007/s11103-012-9887-0
- Jochmann, N., Lorenz, M., von Krosigk, A.L., Martus, P., Bo¨hm, V., Baumann, G., … Stangl, V. (2008).The efficacy of black tea in ameliorating endothelial function is equivalent to that of green tea. British Journal of Nutrition, 99, 863–868. Retrieved from https://www.researchgate.net/publication/5929284_The_efficacy_of_black_tea_in_ameliorating_endothelial_function_is_equivalent_to_that_of_green_tea
- K. Mahanta, P., Baruah, S, O.Owuor, P., & Murai, T. (1988). Flavour volatiles of Assam CTC black teas manufactured from different plucking standards and orthodox teas manufactured from different altitudes of Darjeeling. Journal of the Science of Food and Agriculture, 45(4) 317–324. Retrieved from http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.2740450405/full
- Kawakami, M., Ganguly, S.N., Banerjee, J., & Kobayashi, A. (1995). Aroma composition of oolong tea and black tea by brewed extraction method and characterizing compounds of darjeeling tea aroma. Journal of agricultural and food chemistry, 43, 200-207. Retrieved from http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=3392717
- M. Henning, S., Wang, P. & Heber, D. (2011). Chemopreventive Effects of Tea in Prostate Cancer: Green Tea vs. Black Tea. Molecular Nutrition & Food Research, 55(6), 905–920. Retrieved from http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/mnfr.201000648/abstract;jsessionid=1076E5CDB685E0C359BBD05B2A9
- M.Henning, S., Aronson, W., Niu, Y., Conde, F., H.Lee, N., P.Seeram, N., … Heber, D. (2006). Tea polyphenols and theaflavins are present in prostate tissue of humans and mice after green and black tea consumption. Journal of Nutrition, 136, 1839–1843. Retrieved from https://www.researchgate.net/publication/7012012
- Mabe, K., Yamada, M., Oguni, I., & Takahashi, T. (1999). In Vitro and In Vivo Activities of Tea Catechins against Helicobacter pylori. Antimicrobial Agents and Chemotherapy, 43(7), 1788–1791. Retrieved from http://aac.asm.org/content/43/7/1788.full.pdf+html
- Svetli Dubeau, S., Samson, G., Tajmir-Riahi, H.A. (2010). Dual effect of milk on the antioxidant capacity of green, Darjeeling, and English breakfast teas. Food Chemistry,122(3), 539–545. Retrieved from http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814610002657
- Yoshino, K., Hara, Y., Sano, M., & Tomita, I. (1994). Antioxidative Effects of Black Tea Theaflavins and Thearubigin on Lipid Peroxidation of Rat Liver Homogenates Induced by tert-Butyl Hydroperoxide. Biological and Pharmaceutical Bulletin, 17, 146-149. Retrieved from https://www.jstage.jst.go.jp/article/bpb1993/17/1/17_1_146/_article
- Ankolekar, C., Johnson, D., Pinto Mda, S., Johnson, K., Labbe, R., &Shetty, K. (2011).Inhibitory Potential of Tea Polyphenolics and Influence of Extraction Time Against Helicobacter Pylori and Lack of Inhibition of Beneficial Lactic Acid Bacteria. Journal of Medicinal Food, 14(11), 1321-9. Retrieved from https://www.researchgate.net publication/51209907_Inhibitory_Potential_of_Tea_Polyphenolics_and_Influence
- http://healthyeating.sfgate.com/health-benefits-darjeeling-tea-7331.html
- http://powo.science.kew.org/taxon/urn:lsid:ipni.org:names:828548-1
- http://www.blackteas.com/history-of-black-tea.php
- http://www.therighttea.com/darjeeling-tea.html
- http://www.viconyteas.com/directory/tea-encyclopedia/darjeeling-tea.html
- http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-997-black%20tea.aspx
منابع
- E.Harbowy, M., & A.Balentine, D. (1997). Tea Chemistry. Critical Reviews ill Plant Sciences, 16(5), 415-480. Retrieved from https://www.researchgate.net/profile/Matthew_Harbowy/publication/216792045_Tea_Chemistry/links/0912f4fb863f786725000000/Tea- Chemistry.pdf
- Gardner, E.J., Ruxton, C.H.S & Leeds, A.R. (2007). Black tea – helpful or harmful? A review of the evidence. European Journal of Clinical Nutrition, 61, 3–18. Retrieved from http://www.nature.com/ejcn/journal/v61/n1/full/1602489a.html
- Gohain, B., Borchetia, S., Bhorali, P., Agarwal, N.,/ Bhuyan, L. P., Rahman, A., & Das, S. (2012). Understanding Darjeeling tea flavour on a molecular basis Plant Molecular Biology. Plant Molecular Biology, 78(6), 577–597. Retrieved from https://link.springer.com/article/10.1007/s11103-012-9887-0
- Jochmann, N., Lorenz, M., von Krosigk, A.L., Martus, P., Bo¨hm, V., Baumann, G., … Stangl, V. (2008).The efficacy of black tea in ameliorating endothelial function is equivalent to that of green tea. British Journal of Nutrition, 99, 863–868. Retrieved from https://www.researchgate.net/publication/5929284_The_efficacy_of_black_tea_in_ameliorating_endothelial_function_is_equivalent_to_that_of_green_tea
- K. Mahanta, P., Baruah, S, O.Owuor, P., & Murai, T. (1988). Flavour volatiles of Assam CTC black teas manufactured from different plucking standards and orthodox teas manufactured from different altitudes of Darjeeling. Journal of the Science of Food and Agriculture, 45(4) 317–324. Retrieved from http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jsfa.2740450405/full
- Kawakami, M., Ganguly, S.N., Banerjee, J., & Kobayashi, A. (1995). Aroma composition of oolong tea and black tea by brewed extraction method and characterizing compounds of darjeeling tea aroma. Journal of agricultural and food chemistry, 43, 200-207. Retrieved from http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=3392717
- M. Henning, S., Wang, P. & Heber, D. (2011). Chemopreventive Effects of Tea in Prostate Cancer: Green Tea vs. Black Tea. Molecular Nutrition & Food Research, 55(6), 905–920. Retrieved from http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/mnfr.201000648/abstract;jsessionid=1076E5CDB685E0C359BBD05B2A9
- M.Henning, S., Aronson, W., Niu, Y., Conde, F., H.Lee, N., P.Seeram, N., … Heber, D. (2006). Tea polyphenols and theaflavins are present in prostate tissue of humans and mice after green and black tea consumption. Journal of Nutrition, 136, 1839–1843. Retrieved from https://www.researchgate.net/publication/7012012
- Mabe, K., Yamada, M., Oguni, I., & Takahashi, T. (1999). In Vitro and In Vivo Activities of Tea Catechins against Helicobacter pylori. Antimicrobial Agents and Chemotherapy, 43(7), 1788–1791. Retrieved from http://aac.asm.org/content/43/7/1788.full.pdf+html
- Svetli Dubeau, S., Samson, G., Tajmir-Riahi, H.A. (2010). Dual effect of milk on the antioxidant capacity of green, Darjeeling, and English breakfast teas. Food Chemistry,122(3), 539–545. Retrieved from http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814610002657
- Yoshino, K., Hara, Y., Sano, M., & Tomita, I. (1994). Antioxidative Effects of Black Tea Theaflavins and Thearubigin on Lipid Peroxidation of Rat Liver Homogenates Induced by tert-Butyl Hydroperoxide. Biological and Pharmaceutical Bulletin, 17, 146-149. Retrieved from https://www.jstage.jst.go.jp/article/bpb1993/17/1/17_1_146/_article
- Ankolekar, C., Johnson, D., Pinto Mda, S., Johnson, K., Labbe, R., &Shetty, K. (2011).Inhibitory Potential of Tea Polyphenolics and Influence of Extraction Time Against Helicobacter Pylori and Lack of Inhibition of Beneficial Lactic Acid Bacteria. Journal of Medicinal Food, 14(11), 1321-9. Retrieved from https://www.researchgate.net publication/51209907_Inhibitory_Potential_of_Tea_Polyphenolics_and_Influence
- http://healthyeating.sfgate.com/health-benefits-darjeeling-tea-7331.html
- http://powo.science.kew.org/taxon/urn:lsid:ipni.org:names:828548-1
- http://www.blackteas.com/history-of-black-tea.php
- http://www.therighttea.com/darjeeling-tea.html
- http://www.viconyteas.com/directory/tea-encyclopedia/darjeeling-tea.html
- http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-997-black%20tea.aspx