پنجشنبه 01 آذر 1403
در صورتی که یکی از نمایندگان فروش نیوشا رو می شناسید، برای خرید محصول به وی مراجعه نمایید. برای یافتن نمایندگان فروش، به شبکه های اجتماعی مراجعه نموده و هشتگ نیوشا را سرچ نمایید. در صورت عدم توانایی یافتن نماینده فروش، فرم بالا را تکمیل نمایید.
در صورتی که یکی از نمایندگان فروش نیوشا هستید، جهت ثبت درخواستهای خود از طریق دفترکاری اقدام فرمایید
انتخاب تصویر

آخرین اطلاعات گیاهان

آیا نوشیدنی‌ها‌ و مکمل‌‌های حاوی چای سبز به کبد آسیب می‌زند؟

calendar 1403/02/26

ترکیب اپی‌گالو‌کاتچین گالات (EGCG)، که عمده‌ترین کاتچین موجود در چای سبز است، چه به شکل دمکرده چای و چه به شکل انواع مکمل‌ها و محصولات حاوی این ترکیب، روزانه تا حدود 450 میلی‌گرم به ازاء هر فرد در اروپا و بیشتر از این مقدار در آسیا مصرف می‌شود. اما یک موضوعی که باعث تردید مصرف روزانه چای سبز، خصوصاٌ مکمل‌های غذایی حاوی عصاره آن، می‌شود این است که «آیا اپی‌گالو‌کاتچین‌ گالات (EGCG) می‌تواند باعث ایجاد سمّیت کبدی در مصرف‌کنندگان محصولات حاوی این ترکیب شود؟»

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دمکرده چای سبز و نوشیدنی‌های حاوی عصاره چای سبز با سابقه طولانی مصرف، ایمن در نظر گرفته می‌شوند و تاکنون هیچ ارتباط مستقیمی بین مصرف چای سبز و آسیب کبدی در افراد مشاهده نشده است.

 

ایا-چای-سبز-برای-کبد-چرب-مضر-است

ایمنی کاتچین‌ها از جمله اپی‌گالو‌کاتچین ‌گالات (EGCG) در محصولات حاوی عصاره چای سبز هم مورد بررسی قرار گرفته است. براساس نتایج مطالعات پزشکی، اگر فردی روزانه 300 تا 600 میلی‌گرم ترکیب اپی‌گالو‌کاتچین ‌گالات (EGCG) مصرف کند، آسیبی به کبد نمی‌زند و بهتر است که چای سبز و یا محصولات حاوی عصاره چای سبز را در مقادیر متوسط و در طول روز در چند وعده مصرف کنید.

لازم به ذکر است که دما و زمان دمگذاری چای، بر مقدار EGCG موجود در یک فنجان چای سبز مؤثر است. طبق نتایج مطالعه‌ای، هر فنجان چای سبز (1 عدد چای سبز کیسهای در 250 میلی‌لیتر آب جوشیده و به مدت 10 دقیقه دم گذاشته شود) حاوی 232 میلی‌گرم کاتچین و تقریباً 110 میلی‌گرم EGCG است.

 

- Dekant, W., Fujii, K., Shibata, E., Morita, O., & Shimotoyodome, A. (2017). Safety assessment of green tea based beverages and dried green tea extracts as nutritional supplements. Toxicology Letters, 277, 104-108. Retrieved from https://www.researchgate.net

- Basu, A., Sanchez, K., Leyva, M.J., Wu, M., Betts, N.M., Aston, C.E., & Lyons, T.J. (2010). Green Tea Supplementation Affects Body Weight, Lipids, and Lipid Peroxidation in Obese Subjects with Metabolic Syndrome. Journal of the American College of Nutrition, 29 (1), 31–40. Retrieved from https://www.researchgate.net

- Saklar, S., Ozdemir, I.S., & Karadeniz, B. (2015). Effects of different brewing conditions on catechin content and sensory acceptance in Turkish green tea infusions. Journal of Food Science and Technology, 52(10), 6639–6646. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov

    سایر مقالات